05:28
18:08
Vadász hirek   Gazdagodott a Déli-Bakony – Átadták a Fekete István kilátót 


A kirándulók, a természetjárók és az erdőt szeretők legnagyobb örömére  turisztikai vonzerejében tovább erősödött és gazdagodott a Déli-Bakony.
 
Gazdagodott a Déli-Bakony – Átadták a Fekete István kilátót

 
Gazdagodott a Déli-Bakony – Átadták a Fekete István kilátót

 
A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-nek köszönhetően július 16-án Hárskút és Márkó közelében avatták fel ünnepélyes keretek között a gyönyörű panorámát nyújtó kilátót. A VERGA Zrt. vadászkürtösökkel és magyar népzenével fogadta a rendezvényen a meghívottakat és az érdeklődőket.
 
A tájat a festői környezet, a történelmi emlékek, a környék kulturális programjai, a kristálytiszta levegő, a környék csendje, a geológiai érdekességek, a gazdag állatvilág és a növényzeti ritkaságok teszik igazán vonzóvá.
 
A most átadott kilátó Hárskút község belterületétől délre található, az 500 m magas Kis-bükk hegyen. A kilátóról csodálatos panoráma nyílik a Bakony-hegység nagy részére. Látható innen a Miklós-Pál hegy, a Hajag-tető, a Kőris-hegy, a Kab-hegy, továbbá tiszta időben a Somló és az Alpokalja is.
 
A VERGA Zrt. ezért tartotta szükségesnek ezen a ponton a 20 m magas kilátó megépítését, valamint a 8 állomásból álló erdőismereti tanösvény létesítését. A beruházás keretében a kilátó mellett tájékoztató tábla, erdei bútor garnitúra, valamint padok kerültek elhelyezésre. A beruházás értéke 37 500 000 Ft.






Kategóriák
© Vadászapró.hu 2024 Kapcsolat .. ..
ide jöhet valami szöveg