05:37
19:46
Vadász hirek   Kezdődik! 


Szeptember elsején megkezdődik a vadászati főidény Somogyban, egyúttal az erdőkben részleges látogatási tilalmat vezetnek be - közölte Ihárosi Péter, a SEFAG Erdészeti és Faipari (SEFAG) Zrt. szóvivője.

Szeptemberben a gímszarvasok bőgése, októberben pedig a dámvadak barcogása adja hírül, hogy elérkezett a két nagyvad párzási ideje - mondta Ihárosi Péter, aki az idei vadászatok sikerét latolgatva emlékeztetett arra, hogy az előző évben több kapitális bika is terítékre került a somogyi erdőkben. A kiváló eredmények alapján reményteli várakozással tekintenek az idei vadászati főidény elé - tette hozzá. Közölte: a sikeres vadgazdálkodás érdekében szeptember elsejétől részleges - délután háromtól másnap reggel kilenc óráig - erdőlátogatási tilalmat vezetnek be a társaság vadászterületein.
 
A részleges tilalomról a főbb erdei utak mentén kihelyezett táblákon, az érintett települések önkormányzatain, valamint az illetékes erdészeteknél tájékoztatják a lakosságot. A korlátozás egyes helyeken szeptember 30-ig, másutt, így például a Lábodtól a Dráváig terjedő területen október 31-ig tart - mondta a szóvivő, hangsúlyozva: erre a lakosság és turisták biztonsága, a balesetek elkerülése miatt van szükség.
 
Az előkészületekről szólva a szakember beszámolt arról is, hogy az elmúlt három hétben kiemelt figyelmet fordítottak a vadföldek karbantartására, az utak és cserkelők tisztítására, magaslesek építésére és javítására, továbbá a kapitális, nagy agancsot hordozó szarvasok megfigyelésére. Kitért arra is, hogy a vadászok körében az idén is nagy az érdeklődés a somogyi nagyvadak iránt. Sok a visszatérő külföldi vendégvadász - főként németek, de vannak az Egyesült Államokból és Ausztráliából is -, akiket a társaság vendégházaiban helyeznek el.
 
A mintegy 86 ezer hektár állami területet kezelő SEFAG Zrt. az ország egyik legjelentősebb erdőgazdálkodója, egyben az ország legnagyobb, 103 ezer hektáron vadászati és vadgazdálkodási tevékenységet folytató vadgazdálkodója - mondta a szóvivő, hozzátéve: a társaság nyolc vadászterületéből hét különleges rendeltetésűvé nyilvánított, kiemelkedő genetikai értéket képvisel, a dél-somogyi területen világhírű gím- és egyedülálló dámállomány él.






Kategóriák
© Vadászapró.hu 2024 Kapcsolat .. ..
ide jöhet valami szöveg